آشنایی با تیونینگ موتور خودرو، در این مقاله با ما همراه باشید تا با تیونینگ موتور خودرو بیشتر آشنا شوید. تیونینگ موتور خودرو انواع مختلفی دارد که می توان به تقویت موتور، افزایش توان موتور، افزودن توربو شارژ و ... اشاره کرد.
تیونینگ موتور خودرو
در ادامه به انواع تیونینگ موتور خودرو میپردازیم:
تقویت موتور
برخی افراد تیونینگ را به معنای عام و کلی، افزایش توان و قدرت خودرو میدانند. تقویت موتور یکی از گامهای اساسی و اصول اولیه تیونینگ در جهت افزایش قدرت خروجی خودرو است. تقویت موتور از دو طریق انجام میگیرد. درروش نخست، توسط یک متخصص، تغییراتی در موتور خودرو اعمال میشود که منجر به افزایش محسوس قدرت پیشرانه خواهد شد و در روش دیگر، با تعویض برخی قطعات اصلی، قدرت موتور افزایش پیدا میکند. فیلتر هوای اسپرت مجهز به خنککننده، استفاده از شمعهای اسپرت، نصب سایکلون، نصب هدرز و منیفولد، تغییر چیپ ست ECU، تغییر سیستم اگزوز ازجمله روشهایی است که برای تقویت موتور خودرو از آن استفاده میشود.
افزایش توان موتور
تغییرات حجم موتور از طریق راههای مختلفی انجام میشود. یکی از این راه کف تراشی سیلندر است که موجب کاهش حجم محفظه احتراق و افزایش نسبت تراکم موتور میشود. از سوی دیگر با افزایش نسبت تراکم موتور، راندمان موتور نیز افزایش مییابد.
تعویض گیربکس، سر سیلندر، میلنگ، سوپاپها نیز از دیگر موارد مؤثر در افزایش راندمان پیشرانه خودرو است. برخی افراد نیز ترجیح میدهند که موتور خودرو را با موتوری با حجم بیشتر تعویض کنند که این عمل در کشور ما کاملا غیرقانونی بوده و جرم محسوب میشود.
افزودن سوپر شارژر و توربو شارژ
مهمترین هدف تیونینگ فنی خودرو افزایش قدرت و شتاب زیاد است. درصورتیکه خودرو قابلیت افزودن توربوشارژ و سوپرشارژ را داشته باشد، اضافه کردن این سیستمهای پرخوران به همراه یک اینترکولر قدرتمند و انجام تغییرات حسابشده در ECU خودرو، میتواند قدرت و گشتاور پیشرانه خودرو را تا 50 درصد افزایش میدهد.
بهبود سیستم اگزوز و خروجی دود
برای موتورهای تیونینگ شده (Tuned Engines)، همانقدر که افزایش حجم و تراکم هوای ورودی اهمیت دارد، خروج هرچه سریعتر دودهای حاصل از احتراق نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. در خودروهای معمولی بهمنظور کاهش صدای خروجی، مسیری پر پیچوخم و طولانی طراحی شده است، اما در خودروهای اسپرت با نصب هدرز، خالی کردن کاتالیزور، استفاده از لوله اگزوز با کیفیت بالا، حذف انباره و ایجاد یک مسیر صاف برای خروجی هوای موتور تا حد چشمگیری میتوان موجبات افزایش توان خروجی و چالاکی را فراهم کرد.
تقویت سیستم ترمز خودرو
بهینهسازی و تقویت مجموعهی تعلیق و ترمز خودرو، در کنار افزایش قدرت خودرو امری کاملاً لازم و ضروری است. رانندگی با خودرویی با قدرت و شتاب بالا، نیازمند سیستم تعلیقی اسپرت و مستحکم است؛ علاوهبر این مطمئنا برای متوقف کردن خودرویی که نسبت به نمونههای استاندارد از توان خروجی بالاتری برخوردار است، به ترمزهای قدرتمندتری نیز نیاز خواهید داشت.
بنابراین پس از تقویت موتور و افزایش توان خروجی اتومبیل خود حتما باید ترمزهای خودرو را هم ارتقا دهید.
تقویت سیستم برقرسانی
تقویت سیستم جرقه خودرو، به میزان چشمگیری بر افزایش راندمان و قدرت پیشرانه تأثیرگذار است. استفاده از شمعها و وایرهایی با مقاومت کمتر، استفاده از شمعهای چند الکترود، تقویت سوزنهای انژکتور، به کار گرفتن کوئل قویتر و تقویت دینام از روشهای تقویت سیستم برقرسانی خودرو در بخش تیونینگ موتور خودرو است.
تقویت سیستم هندلینگ خودرو
هندلینگ یکی از عوامل مهم و اساسی در بخش هدایت خودرو است که در اصطلاح عامه به خوشدستی و خوشفرمانی تعبیر میشود. تغییرات اساسی در ارتفاع و ساختار سیستم تعلیق در هنگام تیونینگ میتواند تأثیر زیادی بر هندلینگ آن داشته باشد. ازاینرو تقویت سیستم هندلینگ خودرو یکی از موارد لازم و ضروری برای ایجاد تجربه خوش رانندگی با خودرویی قدرتمند بهحساب میآید. نصب استرسبار، تقویت سیستم تعلیق و تغییر زاویه چرخها از روشهای ارتقا سیستم هندلینگ خودرو و افزایش چسبندگی خودروهای تیونینگ شده محسوب میشوند