انواع روکش‌های صندلی خودرو

روکش صندلی یکی از تزئینات داخلی ماشین می‌باشد که با توجه به ویژگی‌های ماشین می‌تواند سبب راحتی سرنشینان خودرو و زیبایی و سلامتی بیشتر خود خودرو شود.   تمام افرادی که به طور مرتب از خودرو استفاده می‌کنند و یا اینکه خودروی شخصی دارند، احتمالاً با مقوله‌ای به نام روکش خودرو آشنا هستند. 

انواع روکش‌های صندلی خودرو

واقعیت این است که تنوع روکش‌های صندلی خودرو، بی شمار است و نمی‌توان از این طریق دسته بندی برای آن‌ها ترتیب داد، به همین دلیل روکش‌های صندلی خودرو را بر اساس جنسی که با آن‌ها ساخته شده اند، تقسیم بندی کمی کنند که عبارتند از: روکش‌های پارچه ای، روکش‌های چرمی و روکش‌های ترکیب چرم و پارچه. در ادامه با ویژگی‌های هریک از این نوع روکش‌ها آشنا خواهید شد.

 روکش‌های پارچه‌ای

انواع روکش‌های صندلی خودرو

روکش‌های پارچه‌ای همانطور که از نام آن‌ها پیداست، تماماً از پارچه تولید شده اند و این پارچه می‌تواند از جنس‌های مختلفی همچون کتان و یا مخمل باشد. روکش‌های پارچه‌ای همچنین دارای تنوع رنگ بالاتری می‌باشند و به دلیل استفاده از پارچه، دارای قیمت‌های مقرون به صرفه‌ای هستند. همچنین در این نوع از روکش صندلی دیگر خبری از عرق کردن بدن مانند روکش‌های چرمی نمی‌باشد. این نوع روکش در مقابل ساییدگی و خراش‌های جزئی مقاومت خوبی دارد و به سادگی از بین نمی‌رود. این نوع روکش صندلی در فصل تابستان ساده‌تر خنک و در فصل زمستان راحت‌تر گرم می‌شود و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

روکش‌های چرمی

در این نوع روکش ها، چرم ماده اولیه تولید محصول است، اما چرم مورد استفاده می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد که عبارتند از:

چرم طبیعی: این نوع چرم اگر چه قیمت بسیار بالایی دارد و کیفیت آن نیز بسیار جذاب به نظر می‌رسد، اما برخلاف تصور طول عمر زیادی ندارند.

چرم‌های صنعتی: این نوع چرم از لحاظ قیمت، به نسبت چرم طبیعی بسیار به صرفه‌تر است و حتی می‌توان گفت که ماندگاری و طول عمر بیشتری نیز دارد.

چرم‌های حاصل از مشتقات نایلون: این نوع چرم که از جنس نایلون می‌باشند بدترین نوع روکش صندلی به شمار می‌روند و دوام و طول عمر بسیار پایینی دارند.

روکش‌ها ترکیبی پارچه و چرم

احتمالاً تاکنون با معایب هر یک از روکش‌های تمام پارچه و تما چرم آشنا شده اید، ولی بهتر است بدانید که تولید کنندگان این محصولات نیز این اشکالات را درک کرده اند و برای همین در صدد برآمده اند تا معایب آن‌ها را برطرف کنند. یکی از راه حل‌های رفع معایب این روکش ها، طراحی و تولید روکش‌هایی است که در آن‌ها از پارچه و چرم به صورت ترکیبی بهره گرفته شده است. در واقع این گونه روکش‌ها سعی دراند تا به یک نسبت معایب روکش‌های پارچه‌ای و روکش‌های چرمی را برطرف کنند و در طرف دیگر مزایا و نقاط قوت آن‌ها را حفظ کنند. برای مثال در این گونه روکش‌ها جهت رفع مشکل تعریق و گرمایش زیاد، قسمت نشیمن و تکیه گاه روکش از جنس پارچه و اطراف و کناره‌ها از جنس چرم تولید می‌شود تا در صورت کثیف شدن به راحتی تمیز شود.

تشخیص کیفیت مناسب روکش صندلی خودرو

جنس روکش صندلی خودرو از نوع پارچه‌ای جزو روکش‌های پر طرفدار و محبوب در بین خریداران می‌باشد. آن دسته از روکش‌هایی که وزن بالاتری دارند نسبت به روکش‌های سبک، طول عمر بیشتری داشته و عملکرد بهتری دارند و نیز کمتر دچار پارگی و ساییدگی می‌شوند، پس بهتر است در هنگام خرید به جنس پارچه حتما دقت نمایید. در هنگام خرید روکش‌های پارچه ای، آن‌ها را به دقت نگاه کنید و سعی کنید مدل‌هایی که دارای دوخت‌های ریزتر هستند را خریداری کنید. اگر طرفدار ماشین اسپرت و تیونینگ هستید بهتر است جنس روکش صندلی از نوع چرم باشد. این روکش‌ها دارای ظاهر زیبا و شیک هستند که جلوه داخل ماشین را دو چندان می‌کنند.

رنگ روکش صندلی خودرو را چگونه انتخاب کنیم؟

انتخاب رنگ روکش صندلی خودرو به نظر شما بستگی دارد، اما در اینجا به نکاتی اشاره می‌کنیم که به شما کمک می‌کند تا انتخابی اصولی و ساده‌تر داشته باشید. باید بگوییم رنگ بدنه خودرو و رنگ داخل کابین خودرو از عواملی هستند که در انتخاب رنگ روکش صندلی تأثیر گذار هستند، بنابراین با استفاده از آن‌ها می‌توانید انتخاب‌های خوبی را انجام دهید.

رنگ همسان: یکی از ساده‌ترین روش‌ها استفاده از رنگ‌های همسان می‌باشد، به این صورت که رنگ صندلی را با رنگ بدنه یا رنگ کابین خودرو هماهنگ می‌کنیم. شاید این روش ساده باشد، اما در تمامی موارد صحیح نمی‌باشد، مثلاً این روش در خودرو‌هایی با رنگ قرمز در اکثر موارد کاربرد چندانی ندارد و یا حداقل باید با رنگ‌های دیگری مانند مشکی ترکیب گردد تا جلوه بهتری پیدا کند.