دلایل و علائم خرابی سنسور مپ خودرو
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: blog
- بازدید: 110

دلایل و علائم خرابی سنسور مپ خودرو، ECU یا کامپیوتر خودرو میزان باز یا بسته بودن دریچه هوا و سوخت مورد نیاز احتراق را بر اساس دادههای دریافتشده از سنسور مپ تنظیم میکند. در نتیجه، سنسور مپ معیوب و آسیبدیده میتواند پیامدهای خطرناکی برای خودرو در پی داشته باشد. از اینرو، هنگام مشاهده خطا در عملکرد سنسور اکسیژن پس از تست سنسور، سریعا نسبت به تعویض سنسور MAP با نمونه نو و استاندارد اقدام کنید. در این مقاله قصد داریم به بررسی برخی از دلایل خرابی و علائم خرابی این سنسور بپردازیم. با ما همراه باشید.
دلایل خرابی سنسور مپ خودرو
سوخت بیکیفیت
سنسورمپ مستقیما با سوخت خودرو سروکار دارد؛ در نتیجه، سوخت بیکیفیت باعث کاهش عمر سنسور اکسیژن میشود.
خرابی شمعها
شمعهای معیوب، عمل احتراق را با مشکل روبرو میکنند و باعث میشوند که عمل احتراق بهدرستی انجام نشود. دود حاصل از احتراق ناقص، میتواند عملکرد سنسور مپ را مختل کند که نهایتا منجر به خرابی آن میشود.
تصادفات و ضربههای شدید
سنسور اکسیژن قطعهای الکترونیکی است که بر اثر ضربه بهآسانی دچار مشکل میشود و چنین ضرباتی میتواند عملکرد این سنسور حساس را دچار اختلال کند.
علائم خرابی سنسور مپ
همانطور که در بخش قبلی گفتیم، در صورت عدم دریافت اطلاعات از سوی سنسور مپ، کامپیوتر خودرو نمیتواند وضعیت دقیق دریچههای ورودی هوای موتور را تنظیم کند. در ادامه، برخی از علائم خرابی سنسور مپ را با هم مرور میکنیم:
روشنشدن چراغ چک خودرو
یکی از سادهترین نشانههای خرابی سنسور مپ، روشنشدن چراغ چک در پشت آمپر خودرو است. ناگفته نماند که روشنشدن چراغ چک میتواند دلایل بسیاری داشته باشد که با مراجعه به مراکز ارائه خدمات تخصصی سیستم برق خودرو و استفاده از دستگاه دیاگ، میتوان دلیل اصلی را کشف کرد.
ریپزدن خودرو
ریپزدن خودرو یکی از علائم خرابی سنسور مپ است. در چنین حالتی، دقیقا زمانی که موتور به هوای بیشتری نیاز دارد، اگر کامپیوتر خودرو بهاشتباه دریچههای ورود هوا را ببندد، موتور شروع به لرزیدن میکند و اصطلاحا ریپ میزند.
افزایش مصرف سوخت
در صورت بروز مشکل در سنسور مپ، مصرف سوخت خودرو به میزان قابل توجهی بیشتر میشود.
افزایش میزان آلایندگی
این موضوع بهراحتی توسط خود شخص قابل مشاهده نیست و با انجام تستهای آلایندگی توسط متخصصین معاینه فنی، میتوان از سلامت سنسور اکسیژن مطلع شد. یکی از دلایل ردشدن بسیاری از خودروها در تستهای مربوط به معاینه فنی، همین خرابی سنسور مپ است.
زمان تعویض سنسور مپ
زمان تعویض سنسور مپ در دفترچه راهنمای هر خودرو درج شده است. به طور کلی، بعد از هر ۱۵۰ هزار تا ۱۶۰ هزار کیلومتر، باید سنسور مپ تعویض شود. البته نباید فراموش کرد که بنا به علل بالا، سنسور اکسیژن ممکن است زودتر از زمان مذکور نیز خراب شود.
هنگام تعویض سنسور اکسیژن، هرگز سراغ گزینههای ارزان و غیراستاندارد نروید؛ زیرا با توجه به نقش مهم این قطعه در خودرو، احتمال آسیبهای بیشتری برای خودرو در آیندهای نزدیک وجود خواهد داشت.
تست سنسور MAP
دستگاه دیاگ
با اتصال دستگاه به خودرو، فشار هوای داخل مانیفولد اندازهگیری میشود که بر اساس آن، میزان سلامت سنسور اکسیژن سنجیده و عیبیابی میشود. همچنین با بررسی کد خطا و انجام تستهای ولتاژی، سلامت سنسور اکسیژن خودرو مشخص میشود.
تست ولتاژی
پس از اتصال سوکت قطعه به خودرو، ولتاژ بین پایههای 2 و 3 و پایههای 1 و 2 اندازهگیری میشود. میزان ولتاژ استاندارد پایههای 2 و 3، 5V+ و برای پایههای 1 و 2 بین 0.2 تا 4.8 ولت است.
در نهایت، توصیه میشود پیش از تعویض سنسور اکسیژن خودرو، فیش سنسور و نحوه اتصال آن را بررسی کنید؛ زیرا ممکن است سنسور سالم باشد و تنها عدم اتصال صحیح باعث اختلال در عملکرد آن شده باشد.
از طرف دیگر، وجود هر گونه سوراخ یا نشتی در یکی از شلنگهای مکش دریچه گاز متصل به سنسور مپ نیز میتواند باعث اختلال در کارکرد آن شود. بررسی سوراخ های ریز تعبیهشده روی سطح سنسور اکسیژن هم یکی از موارد لازم قبل از تعویض آن است. درصورتیکه این سوراخها بر اثر گردوغبار مسدود شده باشند، عمل سنجش اختلاف فشار هوای بیرون و میزان مکش موتور به درستی انجام نمیشود.